-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12281 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

مطابق آيه 173 سورة بقره، خداوند از بين حيوانات تنها خوردن گوشت خوك را حرام كرده است. به استناد چه آياتي و يا به چه دلايل حيوانات بسيار ديگر در فقه شيعه حرام گوشت محسوب ميشوند يا بعضي ديگر مانند اسب و خرگوش مكروه ميباشند؟

حصر در آيه 173 سوره بقره اضافي است نه حقيقي; بدين معنا كه با توجه به ديدگاه كساني كه سخن دربارة آنهاست، و يا آيه آنها را سرزنش ميكند، مطالبي بيان ميشود.

يهود عادت داشتند كه وقتي غذا كم ميشد به مواردي كه در آيه مطرح شده، روي ميآوردند و آنها را در ليست غذايي خود قرار ميدادند; قرآن نيز با توجه به اين مسأله، اين چهار مورد را به صراحت نام برده و بر آنها تأكيد كرده است. اين مطلب با توجه به آية بعد كه دربارة گروهي از دانشمندان يهود است كه آيات الهي را پنهان كردند، به خوبي روشن ميشود.(ر.ك: تفسير من وحي القرآن، سيد محمد حسين فضل اللّه، ج 3، ص 192، دارالملاك، ط الثانيه، بيروت، 1419'ûق.)

محرمات ديگر كه سخن از آنها پيش نيامده با استناد به روايات دانسته ميشوند و اين واگذاري به روايات در اغلب مسائل فقهي صورت گرفته است و به خوردنيهاي حرام محدود نميشود; چنان كه كيفيت نماز و ذكرهاي آن و نيز مسائل فراوان مربوط به روزه، حج، خمس و... كه در فقه شيعه آمده، هيچ يك به تفصيل در قرآن نيامده و تنها به ذكر كلياتي بسنده شده است. ضمناً خوردن گوشت خرگوش حرام است نه مكروه.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.